субота, 8. август 2009.

Mica RIP

Mica nije nakit, ON je zivo bice, ali je zasluzio svoje mesto ovde. 
Mica je postao clan moje porodice za novu godinu. On je zapravo veverica, i jeste, mushko je, a zove se Mica. Nisam planirala da mu dam zensko ime, ali kada sam ga donela kuci bio je toliko uplashen i nezan, da nisma mogla nishta drugo da mu kazem osim da mu tepam - Mica. Posle par dana, moj Mica (koga je moja mama zvala Veveronjak, Vlada - Veverko, a sestra i zet Kiki) poceo je bash na to tepanje da se odaziva. Nisam mogla ni da zamislim da veverice - cvrkucu, ali Mica je stvarno cvrkutao! 

Vrlo brzo, mica nam je prirastao za srce i stvarno postao clan porodice u pravom smislu te reci. Imao je potpunu slobodu kretanja, a najvishe je voleo (verovali ili ne) da spava na monitoru! Imao je sklonost da krade, shto me je uzasno izludjivalo. Tek kada je otishao, shvatila sam koliko mi ta njegova kradja fali! Voleo je da krade nedovrshene delove nakita i da ih gricka, mislim da je time pokushavao da privuce paznju. Najvishe je voleo svez beolin ili efaplast, koji je svuda ostavljao za sobom, gde god da ga struze zubicima. Voleo je da mi ulazi u nogavicu od trenerke i da me golica, ili da spava u patikama, da se uvlaci u jastucnicu, sheta i skakuce ispred monitora da ne vidim shta kuckam... cak mi je izgrickao misha, razvlacio rolnu toalet papira po sobi u trenucima kada se u njoj nalazio sam... vrlo nestashna zivotinja! I pored svog njegovog grickanja (na neki nacin opasnog, jer je poceo da gricka i kablove!) on je ipak bio vrlo simpatican! Kada bi cuo da neko ulazi, odmah bi poceo da cvrkuce i dotrcavao bi, pravi mali slatkish. Druzio se sa hrckom i trcao u njegovom kolutu za igru, jeo je hranu za kornjace samo da bi privukao paznju, pokushavao je da ukrade cokoladu ili ostale slatkishe... Spavao je ispod lampice da bi se grejao, i bio je vrlo radoznao tako da je na istu lampicu cak sprzio dlake na njushkici... lickao je kremu za lice, grickao flomastere, turpije, diskove, dugmice na telefonu i tastaturi, coshkove od knjiga... i bio je mnogo halapljiv :) U napadu svoje halapljivosti, hranu je trazio svuda, cak je ulazio u kantu za djubre i svi papiri su leteli iz nje po sobi... pentrao se uza zavesu... cak se ogledao u ogledalu!

I tako... 24.maja Mica je otishao. Ne zelim da razmishljam i pricam o tome kako i zashto, jednostavno je otishao. Nije stigao da odraste, ali nadam se da je imao lep zivot.

Ovo je bio Mica...


RIPRIP

Ovo je bilo njegovo omiljeno mesto za uzivanje, spavanje i unishtavanje mog nedovrshenog nakita. Grickanje srca od efaplasta bilo mu je cisto zadovoljstvo!
Moja veverica voli da gricka svashta od ekoplasta, pa se ovog puta docepao srculenceta (

Kad mu dosadi grickanje...
i uziva (

I na kraju se rashiri svom svojom duzinom na monitor, greje i spava...
a ovde se smorio i spava (

Spava pored zvucnika, slusha muziku, vec umoran od pokushaja da skrene paznju na sebe tako shto skace ispred monitora i po tastaturi...
Vevericak se smorio i spava na monitoru D

Na svom omiljenom mestu - u kutiji sa hranom! Mogao bi jesti dok sve ne pojede, eh samo da mu je bilo dozovljeno...
ღ mica moja veverica ღ

RIP

2 коментара:

  1. Nemam ga, a iskreno ni ne zelim da ga imam, jer se previshe vezujem... :/ Imam hrcka koji je otporan na sve i kornjacu koja ce verovatno ziveti 100godina, a ostatak zoo vrta za sada nemam... ;)
    Obecavam da cu se hvaliti ako bude bilo novog mice, ali pre toga moram da pripremim sredinu za njega :)

    ОдговориИзбриши